ΚΩΔΙΚΟΣ: SKU-7839-7840

Ξύλο Μπάλσα Τετράγωνο 1m x 2mm x 2mm

€0.60

Ξύλο Balsa τετράγωνο 2mm x 2mm, ελαφρύ, ευλύγιστο, ανθεκτικό και εύκολο στην χρήση. Xρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στον μοντελισμό, σε κατασκευές και χειροτεχνίες. Κόβεται εύκολα με κοπίδι ή νυστέρι.

Το προϊόν επιβαρύνεται με εξτρά μεταφορικά €10.00

Πάχη

Διαθεσιμότητα:

Άμεση παραλαβή

Πάχος : 2 χιλιοστά

Πλάτος : 2 χιλιοστά

Μήκος : 1 μέτρο

Επιπλέον πληροφορίες:

Η μπάλσα συνδυάζει την μεγάλη αντοχή με το μικρό βάρος. Έχει δηλαδή καλό λόγο αντοχή προς βάρος (Α/Β), ή αντοχή προς πυκνότητα(Α/Π). Απορροφά την κρούση και τους κραδασμούς και δεν σκεβρώνει στην ζέστη, το κρύο και την μακρόχρονη αποθήκευση. Επί πλέον έχει καλά "νερά" και κόβεται, τρίβεται και κολλιέται εύκολα. Η αντοχή της μπάλσα εξαρτάται βασικά από την πυκνότητα της. Όσο μεγαλώνει η πυκνότητα, μεγαλώνει και η αντοχή αλλά ο λόγος Α/Π δεν μένει ίδιος σε όλη την κλίμακα. Συγκεκριμένα όσο προχωρούμε σε μεγαλύτερες πυκνότητας η αντοχή στις περισσότερες καταπονήσεις μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Στην αρχή φαίνεται λογικό ότι για τα τμήματα που δέχονται φορτία θα έπρεπε να διαλέξουμε την πυκνότερη (βαρύτερη) μπάλσα με τις μικρότερες διατομές, για να περιορίσουμε το τελικό βάρος. Οι μικρές διατομές όμως είναι τοπικά ευλύγιστες, δυσκολεύουν την συναρμολόγηση και δεν δένουν καλά τον σκελετό. Aντίθετα διαλέγοντας μεγάλες διατομές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρότερες πυκνότητες, αλλά όχι τόσο μικρές που να ισοφαρίσουμε το βάρος της μικρής διατομής και ταυτόχρονα να διατηρούμε την αντοχή της, με αποτέλεσμα να βαραίνουμε χωρίς λόγο την κατασκευή. Στην πράξη για τα καταπονούμενα τμήματα (π.χ δοκοί) καταφεύγουμε σε ενδιάμεσες λύσεις διατομής-πυκνότητας, ενώ για τα υπόλοιπα που απλώς διαμορφώνουν το σχήμα (π.χ. ακροπτερύγια), επιλέγουμε πάντα την ελαφρύτερη. Γενικά η προτεινόμενη διατομή της ξυλείας μπορεί να γίνει αιτία για βαριά κατασκευή αν δεν επιλέξουμε τις ενδεδειγμένες πυκνότητες.

  • 1. Με υπηρεσίες ταχυμεταφορών (Couriers)
  • 2. Με Πρακτορείο Μεταφορών (για παραδόσεις εκτός Θεσσαλονίκης μεγάλου όγκου ή βάρους)
  • 3. Με παραλαβή από το φυσικό μας κατάστημα:
    Κύβος, Εθνικής Αμύνης 44, 546 21 Θεσσαλονίκη και εφόσον έχει προηγηθεί συνεννόηση.

Δείτε αναλυτικά

Να έχει προηγηθεί γραπτή ενημέρωση στο: info@kybosonline.gr .Τα προϊόντα θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία παραλήφθηκαν*, να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, φθαρεί, τροποποιηθεί ή υποστεί ζημία και να βρίσκονται προσαρτημένες στο προϊόν όλες οι ετικέτες του κατασκευαστή μαζί με όλα τα πρωτότυπα έγγραφα-φορολογικά παραστατικά που το συνόδευαν και αποδεικνύουν τη συναλλαγή (π.χ. Απόδειξη Λιανικής Πώλησης, Τιμολόγιο κ.τ.λ.).

Δείτε αναλυτικά

*Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελεγχθεί προσεκτικά, κατά την παράδοση της παραγγελίας, η κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, λάθος είδος κ.τ.λ.).